Ei uusia yrityskortteja
Eckerö

Eckerö on Suomen kunta, joka sijaitsee heti Manner-Ahvenanmaan länsipuolella. Kunnassa asuu 952 ihmistä, ja sen pinta-ala on 752,75 km², josta 643,57 km² on merialueita ja 1,47 km² sisävesiä. Väestötiheys on 8,84 asukasta/km². Kunta on yksikielisesti ruotsinkielinen ja 90,3 prosenttia sen asukkaista on ruotsinkielisiä.

Eckerön keskuspaikka on Storby. Etäisyys Maarianhaminaan on noin 35 kilometriä. Kunnan pääsaari on pinta-alaltaan Ahvenanmaan saarista kolmanneksi suurin ja koko Suomen merialueiden saarista seitsemänneksi suurin. Ainoa naapurikunta on Hammarland idässä; Hammarlandiin kuuluu myös saaristo Eckerön länsipuolella. Storbyhyn päättyvä päätie 1 ylittää Eckerön ja Hammarlandin rajalla Marsundin salmen. Eckeröstä pääsee Eckerö Linjenin laivalla Ruotsiin Grisslehamniin.

Eckerön vaakunan suunnitteli Matts Dreijer ja se vahvistettiin vuonna 1952.

Turismi on Eckerön merkittävimpiä elinkeinoja. Eckerö on yksi Pohjoismaiden aurinkoisimpia paikkoja aurinkotunneissa mitattuna. Kunnassa sijaitsee useita hotelleja, matkakoteja, ravintoloita, kahviloita, mökkikyliä ja uimarantoja. Eckerö on kesäisin erityisesti suosittu leirintämatkailijoiden kohde. Kunnassa sijaitsee peräti viisi leirintäaluetta.

Eckerössä sijaitsee myös yksi Pohjois-Euroopan suurimpia urheiluhalleja, Ahvenanmaan suurin rakennus Eckeröhallen, jossa järjestetään paitsi urheilutapahtumia myös konsertteja, messuja ja muita suuria yleisötapahtumia.

Eckeröstä on käytetty aiemmin suomenkielessä myös kirjoitusasua Ekkerö.

Kunnassa toimii evankelisluterilainen Eckerö församling.

..