Ei uusia yrityskortteja
Hammarland

Hammarland on Suomen kunta, joka sijaitsee Manner-Ahvenanmaalla, noin 20 km:n päässä Maarianhaminasta. Kunnan halki kulkee Maarianhaminan ja Eckerön välinen päätie 1. Hammarlandissa oli 31. tammikuuta 2011 1 507 asukasta. Hammarlandin pinta-ala oli 1. tammikuuta 2010 maanmittauslaitoksen mittausten mukaan 1 223,19 km², josta 138,19 km² on maata, 1,95 km² sisävesialueita ja loput 1 083,05 km² merivesialueita. Hammarlandin naapurikunnat ovat Eckerö, Finström, Geta ja Jomala.

Hammarlandin vaakunan suunnitteli Matts Dreijer ja se vahvistettiin vuonna 1951.

Hammarlandin alueella, keskellä Ahvenanmerta, sijaitsee Märketin luoto. Siellä on Suomen läntisin kiinteän maan piste. Luodolla on majakka, jonka länsipuolelta mutkitellen kulkee Suomen ja Ruotsin välinen raja. Kunnan alueella on toinenkin majakka Sälskärin saarella.

Kunta on yksikielisesti ruotsinkielinen ja 95,1 prosenttia sen asukkaista on ruotsinkielisiä. Suomenkielisiä on vain 2,9 prosenttia. Hammarland on Suomen ruotsinkielisin kunta.

Kirjailija ja esseisti Johannes Salminen ja Tampereen teknillisen yliopiston entinen rehtori Jarl-Thure Eriksson ovat syntyneet Hammarlandissa.

Joskus suomenkielisissä yhteyksissä kunnasta on käytetty myös puhekielistä nimeä Hammarlanti.

..