Ei uusia yrityskortteja
Ristijärvi

Ristijärvi on Suomen kunta, joka sijaitsee Kainuun maakunnan keskiosassa viitostien ja Ämmänsaaren radan varrella. Kunnassa asuu 1 511 ihmistä ja sen pinta-ala on 898,02 km2, josta 61,76 km2 on vesistöjä. Väestötiheys on 1,81 asukasta/km2.

Kunta rajoittuu lännessä Puolankaan, pohjoisessa Hyrynsalmeen, idässä Kuhmoon ja Sotkamoon sekä etelässä Paltamoon. Maakuntakeskukseen Kajaaniin on keskustaajamasta matkaa 43 kilometriä.

Ristijärven historian kolmanneksi kunnanjohtajaksi Heikki Kemppaisen ja Reijo Fredrikssonin seuraajaksi syyskuusta 2007 alkaen valittiin 54-vuotias Lappajärven, Evijärven ja Kortesjärven elinkeinojohtaja Juhani Kauppi ja hänen jälkeensä aloitti Raija Potila.

Ristijärvi on aikoinaan ollut vanhan Paltamon emäpitäjän suurin kylä maarekisterin mukaan. Lopulta Ristijärven kappeliseurakunta on erotettu Hyrynsalmen kunnasta omaksi kunnakseen. Enimmillään kunnan väkiluku on ylittänyt 4 000 asukasta 1960-luvun alussa. Sittemmin väestörakenne on muuttunut erittäIN vanhusvaltaiseksi, mutta kunta ei ole lannistunut tästä, vaan pyrkii erottumaan senioripitäjänä, joka kiinnittää erityisen paljon huomiota vanhusten tarpeisiin.

Ristijärvellä sijaitsevat sekä lottamuseo että suojeluskuntamuseo.

Aivan kirkonkylän tuntumassa on Saukkovaaran erityisesti lapsiperheille tarkoitettu matkailukeskus laskettelurinteineen.

Ristijärveläinen sanonta kuuluu: Mitä vaaralta ei saa, sitä ei tartte. Kuulu on edelleen myös Ristijärven kokteili eli pullo Illodinia ja kolme pulloa ykkösolutta. Ristijärvellä on ystävyyskuntatoimintaa Venäjän Karjalaan Aunuksen alueelle.

Valtatie 5 johtaa Paltamosta Ristijärvelle ja jatkuu Hyrynsalmelle. Seututie 888 haarautuu kantatieltä 76 Sotkamon keskustasta ja kulkee Revonkannan kautta Ristijärvelle ja jatkuu Uvan kautta Väyrylän kylään, jossa se liittyy kantatiehen 78. Yhdystie 8890 alkaa Ristijärveltä seututieltä 888 ja kulkee Emäjoen länsipuolta Karpinvaaran ja Oravivaaran kautta Hyrynsalmelle. Katajasuontie eli yhdystie 8891 on valtatien 5 ja yhdystien 8890 yhdistävä tie Ristijärvellä Jokikylän pohjoispuolella.

Ristijärven rautatieasemalla ei ole nykyään matkustajaliikennettä. Emäjoen ylittävää siltaa Jokikylässä pommitettiin jatkosodan aikana. Yksi liittoutuneiden kone sai konevianlähde? ja lentäjä pyrki nähtävästi osumaan koneellaan siltaan, mutta kone putosi maahan aivan sillan viereen. Hänet on haudattu Kalliokosken laavulle aivan putoamispaikalle.

..