Ei uusia yrityskortteja
Saltvik

Saltvik (aik. suomeksi Saltviikki) on Suomen kunta, joka sijaitsee Ahvenanmaan maakunnassa. Saltvikissa oli 31. tammikuuta 2011 1 796 asukasta. Saltvikin pinta-ala on maanmittauslaitoksen 1. tammikuuta 2010 tehtyjen mittausten mukaan 1 166,79 km², josta 152,09 km² on maata, 6,99 km² sisävesialueita ja loput 1 007,71 km² merivesialueita. Saltvik on maapinta-alaltaan Ahvenanmaan laajin kunta. Saltvikin naapurikunnat ovat Finström, Geta, Kumlinge, Sund ja Vårdö.

Saltvik on yksikielisesti ruotsinkielinen ja 93,3 prosenttia sen asukkaista puhuu äidinkielenään ruotsia. Kunnan vaakunan on suunnitellut Matts Dreijer, ja se on vahvistettu vuonna 1952.

Saltvikin kautta kulkee Maarianhaminan ja Sundin Prästön välinen päätie 2, joka ylittää FinströMIN rajalla sijaitsevan Färjsundetin salmen vuonna 1937 valmistunutta siltaa pitkin. Kunnan länsiosaa sivuaa FinströMIN Godbystä Getaan kulkeva päätie 4. Saltvikissa sijaitsee myös Ahvenanmaan korkein kohta, Orrdalsklint (129 m mpy.) ja Ahvenanmaan suurin viljelysaukea Hagaslätten. Huomattavimpia maatiloja ovat olleet Germundön ja Hagan kartanot. Perunalastuistaan tunnettu Chips Abp Haraldsbyssä on Ahvenanmaan suurimpia teollisia työnantajia ja sen tehdashalli on yksi Ahvenanmaan suurimmista rakennuksista.

Saltvikin seurakunnan tiedetään olleen itsenäinen jo vuonna 1322. Saltvikin kirkon edustalla on vanhan kauppa- ja käräjäpaikan muistomerkki.

Saltvikin suurin kesätapahtuma on vuosittain heinäkuun lopulla kirkon lähistöllä järjestettävät Viikinkimarkkinat.

..