Ei uusia yrityskortteja
Sottunga

Sottunga (vanh. suomeksi Sottunka) on Suomen kunta, joka sijaitsee Ahvenanmaan maakunnassa. Sen naapurikunnat ovat Brändö, Föglö, Kumlinge, Kökar, Länsi-Turunmaa ja Vårdö. Kunnan vaakunan on suunnitellut Matts Dreijer ja se on vahvistettu vuonna 1952.

Sottunga on asukasluvultaan Suomen pienin kunta: siellä oli 110 asukasta 31. tammikuuta 2011. Enimmillään Sottungassa on asunut noin 400 asukasta 1920-luvulla. Kunta on yksikielisesti ruotsinkielinen; asukkaista 89,6 prosenttia puhuu äidinkielenään ruotsia.

Sottungan pinta-ala on maanmittauslaitoksen 1. tammikuuta 2010 tehtyjen mittausten mukaan 342,47 km², josta 28,05 km² on maata, 0,02 km² sisävesialueita ja loput 314,4 km² merivesialueita. Sottunga koostuu useista saarista, joista vain kolmella on asutusta. Normaalisti Sottungalla tarkoitetaan suurinta saarta.

Pienuudestaan huolimatta kunnassa on useita palveluita: keskustassa on osuuskauppa, pankki- ja postikonttorit sekä peruskoulu, jossa on luokat 1–9 ja kymmenkunta oppilasta. Myös helikopterin laskeutumispiste löytyy hätätapauksia varten. Sottungan kunta sähköistettiin vuonna 1959.

Sottungan arvellaan tarkoittaneen paikkaa, jossa asutaan.

Sottungaan pääsee Ålandstrafikenin lautalla Korppoon Galtbystä ja Lumparlandin Långnäsistä.

Sottungan puukirkko on sijainnut nykyisellä paikallaan vuodesta 1661. Nykyinen kirkko on rakennettu palon jälkeen vuonna 1728. Kirkko on Suomen pienin puukirkko.

..