Ei uusia yrityskortteja
Säkylä

Säkylä on Suomen kunta, joka sijaitsee Satakunnan maakunnassa. Kunnassa asuu 4 714 ihmistä, ja sen pinta-ala on 268,48 km2, josta 107,91 km2 on vesistöjä. Väestötiheys on 29,36 asukasta/km2. Säkylä on Pyhäjärven ansiosta Suomen toiseksi vesistörikkain sisämaan kunta. Kunnan maisemakuvaa leimaa myös luode-kaakko-suuntainen laaja Säkylänharju. Kunnan pinta-alasta yli 40 % on Natura-alueita.

Säkylän naapurikunnat ovat Eura, Huittinen, Köyliö, Loimaa, Oripää ja Pöytyä.

Säkylän kunta on perustettu vuonna 1869. Kunnan suurin työllistäjä on Porin Prikaati, joka on Läntisen maanpuolustusalueen suurin yksittäinen joukko-osasto. Merkittävin teollisuuden ala on elintarviketeollisuus, jonka suurimmat työnantajat Säkylässä ovat Lännen Tehtaat Oyj ja HK Ruokatalo Oyj.

Säkylän tärkein liikenneväylä on Eurasta Turkuun vievä seututie 204. Kunnan itäisin kärki ulottuu Huittisten ja Auran välisen kantatie 41:n yli.

Säkylä oli alkujaan Euran kappeliseurakunta ja se itsenäistyi vuonna 1639. Säkylän nykyinen, Antti Piimäsen johdolla rakennettu puukirkko valmistui vuonna 1777. Ensimmäinen kirkko oli tuhoutunut kolme vuotta aiemmin salaman sytyttämässä tulipalossa.

..