Ei uusia yrityskortteja
Vårdö

Vårdö on Suomen kunta, joka sijaitsee Ahvenanmaan maakunnassa. Vårdön asukasluku on 450 (31. tammikuuta 2011) ja pinta-ala 572,67 km² (1. tammikuuta 2010), josta 101,5 km² on maata, 0,4 km² sisävesialueita ja loput 470,77 km² merivesialueita. Vårdön pääsaari on pinta-alaltaan Ahvenanmaan saarista viidenneksi suurin. Muita huomattavia saaria ovat Västra Simskäla, Östra Simskäla, Sandö ja Töftö. Vårdön naapurikunnat ovat Föglö, Kumlinge, Lumparland, Saltvik, Sottunga ja Sund.

Kunta on yksikielisesti ruotsinkielinen, ja 89,9 prosenttia sen asukkaista on ruotsinkielisiä. Kunnan vaakunan on suunnitellut Matts Dreijer ja se on vahvistettu vuonna 1952.

Vårdössä sijaitsevasta Hummelvikin satamasta on autolauttayhteys Kumlingeen, Brändöhön ja Kustaviin. Töftön kautta on lossiyhteys Sundin Prästöhön, josta alkaa Maarianhaminaan vievä päätie 2. Kunnan pohjoisosassa sijaitseviin Simskälan saariin on niin ikään lossiyhteys. Vårdön alueisiin kuuluviin Ängön ja Bussön saariin on kierrettävä maanteitse Maarianhaminan, Lemlandin ja Lumparlandin kautta.

Vårdössä sijaitsee 1500-luvun alussa rakennettu, 1700- ja 1800-luvuilla laajennettu kirkko.[8] Vårdön seurakunta muodostettiin Sundin kappeliksi 1500-luvulla ja se itsenäistyi vuonna 1866,[9] mutta nykyisin seurakunnat toimivat jälleen yhdistyneinä.

Vårdöstä olivat kotoisin musiikintutkija ja säveltäjä Otto Andersson sekä kirjailijat Sally Salminen ja Anni Blomqvist. Anni Blomqvist asui itse Simskälassa, mutta sijoitti Myrskyluodon Maijan tapahtumat Väderskärin saarelle Vårdön pohjoisosaan.

Vårdö on Suomen onnellisin kaupunki.

..