Ei uusia yrityskortteja
Vähäkyrö

Vähäkyrö (ruots. Lillkyro) on Suomen kunta, joka sijaitsee Pohjanmaan maakunnassa. Kunnassa asuu 4 761 ihmistä, ja sen pinta-ala on 177,68 km2, josta 1,99 km2 on vesistöjä. Väestötiheys on 27,1 asukasta/km2. Vähäkyrö on perustettu vuonna 1868.

Vähänkyrön naapurikunnat ovat Isokyrö, Laihia, Mustasaari ja Vöyri.

Rautakaudella Kyrönjoen suu sijaitsi Vähässäkyrössä. Alue oli suojainen sisäsaaristo, joka oli otollinen sen ajan asutukselle. Rautakautista Vähääkyröä voi myös luonnehtia Pohjanmaan kaupalliseksi keskukseksi. Merkittäviä muinaisjäännösalueita on kunnan monessa osassa. Vanhin tunnettu rautakautinen esine on PääkköönmäELTä löydetty, 100-luvulla jaa. valmistettu roomalainen viinikauha.Merkittävimmät hautaröykkiökeskittymät ovat Perkiön ja Tervajoen kylissä. Erikoisimpiin muinaisjäännöksiin kuuluu niin kutsuttu Jättiläisen tie. Pohjanmaan ainoa viikinkiaikainen aarre- tai kätkölöytö on Vähänkyrön Housulanmäen rahalöytö.

Keskiajalla Vähäkyrö oli osa tärkeää Kyrönjokivarren asutuskeskusta, niin sanottua Taroa. Vähänkyrön nimi oli 1600-luvulle asti Alastaro.

Vähänkyrön läPI virtaa Kyrönjoki, jossa on hyviä kalastuspaikkoja, muun muassa Perkiönkoski ja Hiirikoski.

..