Asikkala

Asikkala on Suomen kunta, joka sijaitsee Päijät-Hämeen maakunnassa. Kunnassa asuu 8 561 henkilöä. Kunnan pinta-ala on 755,84 km², josta 192,35 km² on vesistöjä. Väestötiheys on 15,2 asukasta/km². Naapurikuntia ovat Heinola, Hollola, Hämeenkoski, Hämeenlinna, Nastola, Padasjoki ja Sysmä.

Kunnan keskustaajama Vääksy sijaitsee Vesijärven ja Päijänteen välisellä kannaksella. Järviä yhdistää Vääksyn kanava sekä Vääksynjoki. Vääksyn läPI kulkee Päijänteen länsipuolinen valtatie 24 sekä seututie 313:n ja seututie 314:n yhtenäinen väylä. Asikkalan pikavuoropysäkit ovat Tallukka valtatie 24:llä, ns. vanhan Vääksyn tori, joka sijaitsee Vääksyn vanhan keskustan puolella sekä Asikkalan kirkonkylä ja Kalkkisten tienhaara seututie 314:llä.

Vesivehmaan lentokenttä ja Kalkkisten kanava sijaitsevat kunnan alueella. Vääksyssä toimii myös maailman suurimpiin kalastusvälineiden tuottajiin kuuluvan Rapala VMC -konsernin uistintehdas.

Asikkalan Kalkkisten kylässä toimii myös toinen uistinvalmistaja Finlandia-Uistin Oy, joka on perustettu vuonna 1963. TällöIN veljekset Hannu ja Kalevi Kangas kehittelivät Nils MASTER tuotemerkin.


..