Ei uusia yrityskortteja
Polvijärvi

Polvijärvi on Suomen kunta, joka sijaitsee Pohjois-Karjalan maakunnassa. Kunnassa asuu 4 813 ihmistä, ja sen pinta-ala on 958,38 km2, josta 154,22 km2 on vesistöjä. Väestötiheys on 5,99 asukasta/km2. Kunta on perustettu vuonna 1876, ja sen kuntakeskus sijaitsee noin 40 kilometriä Joensuusta luoteeseen Höytiäisen länsipuolella. Kunnan naapurikuntia ovat Juuka, Kaavi, Kontiolahti, Liperi ja Outokumpu.

Polvijärvi on maaseutumainen kunta, joka muodostuu kuntakeskuksen (Kirkonkylä) lisäksi kylistä, joista merkittävimmät ovat: Horsmanaho, Hukkala, Kinahmo, Kuorevaara, Martonvaara, Ruvaslahti, Sola ja Sotkuma.

Kunnalla ei ole suunnitelmia liittyä naapurikuntiin. Syksyllä 2007 kunnanvaltuusto päätti osallistua Joensuun seudun kuntaliitosselvitykseen, mutta seuraavassa kokouksessa äänesti itsenäisyyden puolesta.

Polvijärvellä toimivat Mondo Minerals Oy:n talkkikaivokset Horsmanahossa ja Pehmytkivessä. Kesällä 2008 oli tarkoituksena aloittaa Kylylahden monimetallikaivoksen rakennustyöt kirkonkylän lähellä, mutta epävakaan taloustilanteen takia sitä jouduttiin siirtämään. Alun perin kaivoksen oli tarkoitus olla täydessä toiminnassa 2011.

Polvijärvellä louhitaan leopardikiveä Sara-Ahon louhokselta. Vuoleri Oy valmistaa kivestä vuolukiviuuneja. Lipasvaarassa on laaja talkkiesiintymä, ja myös siellä on ollut kaivostoimintaa.

..