Ei uusia yrityskortteja
Vihanti

Vihanti on Suomen kunta, joka sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnan länsiosassa. Kunnassa asuu 3 083 ihmistä ja sen pinta-ala on 491,91 km2, josta 4,95 km2 on vesistöjä. Väestötiheys on 6,33 asukasta/km2. Vihannin naapurikunnat ovat Haapavesi, Oulainen, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki ja Siikalatva.

Viihtyisä vireä Vihanti on Vihannin motto. Kunta on viime aikoina panostanut asukkaiden viihtyisyyteen jälleen vesittämällä kuivatut järvet. Nykyisin kuntaan saapuvaa tervehtii moderni Ukonkantti ja jälleen vesitetty Vihannin järvi.

Mäntylammen suurlava oli 1970-luvulla maakunnan suurin tanssipaikka, mutta on nykyään käytössä vain muutamia kertoja kesässä. Lavalla järjestetään elokuun toinen lauantai Härkäjuhla, joka on 45 vuotta kestänyt perinne.

Vihannissa järjestetään vuosittain Kotiseudun Helmiä-juhlaviikot, jotka huipentuvat vesihelmijuhlaan.

Rock-yhtye Gobra on perustettu Vihannissa ja sen alkuperäiskokoonpanossa kaikki soittajat olivat vihantilaisia. Nykyisessä kokoonpanossa on mukana myös ulkopaikkakuntalaisia.

Vihannissa on luterilainen kirkko vuodelta 1784 ja ortodoksinen rukoushuone 1980-luvulta. Kirkko on nimetty Ruotsin kuningatar Sofia Magdalenan mukaan. Vihanti ei ollut maanluovutuslain mukainen siirtoväen sijoituskunta. Kunnan ortodoksit ovat kuitenkin pääosin Salmin ja Suojärven pitäjistä.

..